Saturday 5 May 2007

Visions of Istanbul / Istanbul Goruntuleri

“KINOKABARET: ISTANBUL GORUNTULERI”
FILM YAPIMI PROJESI
NISI MASA, NISI MASA TURKIYE ve
26. ULUSLARARASI ISTANBUL FILM FESTİVALI ISBIRLIGIYLE
7-13 Nisan 2007
ISTANBUL

NISI MASA ve NISI MASA Turkiye, 26. Uluslararasi Istanbul Film Festivali’nin katkilariyla, 7-13 Nisan 2007 tarihleri arasinda “KinoKabaret: Istanbul Goruntuleri” isimli bir film uretimi projesi gerceklestirecek. Bogazici Universitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin de destegi ile gerceklesecek proje kapsaminda katilimcilar Istanbul’u deneyimlemek ve bu deneyimi belgelemek fikri uzerinden kisa video-belgeseller uretecekler. Proje bir yandan da çekim ve kurgu surecleri icin belirlenen tema ve kisitlamalarla film uretmeye yonelik bir calisma olan KinoKabaret tarzinda gerceklesecek.

“KinoKabaret: Istanbul Goruntuleri” film yapimi projesi Avrupa’nin 17 ulkesinden NISI MASA Genclik Sinema Agi’na uye genc sinemacilarla Istanbul’daki sinema ogrencilerini bulusturmayi ve beraber film uretebilmelerini saglamayi amaclamaktadir. Katilimcilar bir yandan Istanbul’u kesfedecek; diger yandan da dusuncelerini, bakis acilarini ve hislerini de olusturacaklari video-belgesellere aktaracaklar. Bu calismanin gerceklestirilebilmesi icin Istanbul, renkler ve renklerin sehir yasamindaki halleri uzerinden cesitli bolgelere ayrildi. Cekim gruplari bu bolgelerde onceden belirlenmis tema ve kisitlamalari da goz onunde bulundurarak kısa filmler ve videolar uretecekler.

Proje sonunda uretilen filmlerin 26. Uluslararasi Istanbul Film Festivali kapsaminda, 13 Nisan 2007 Cuma gunu saat 19.00’da Fransiz Kultur Merkezi’nde gösterimi yapılacak.

No comments: