Saturday 5 May 2007

NISI MASA Turkiye hakkinda

NISI MASA Turkiye gorsel-isitsel workshoplarla, videoyla, film ve video gosterimiyle ilgilenen genclerden olusan bir gruptur. NISI MASA Turkiye kulturel ve sanatsal projeler uretir ve bunları destekler, sivil toplum kuruluslariyla calisir, festivaller ve seminerler organize eder. Ayrıca, NISI MASA Turkiye gorsel-isitsel uretimleri, fikir ve bilgi alis-verisini iceren yerel ve uluslararasi projeler organize eder; ve bu tip projelere katilir.

NISI MASA Turkiye, 12-17 Kasim 2005 tarihleri arasinda, NISI MASA ve VideA’yla birlikte, Avrupa Konseyi Avrupa Genclik Fonu destegi ve 11. Avrupa Filmleri Festivali - Gezici Festival isbirligi ile Ankara’da “İnsan Hakları ve Gorsel Kultur” başlıklı bir seminer düzenledi.

Seminer kapsaminda “Insan Haklari Ihlalleri ve Sansur”, “Alternatif Medya”, “Bagimsiz Sinema ve Insan Haklari” “Medya ve Tekellesme” konularinda akademisyenlerin, profesyonel ve amatorlerin sinema ve medya üzerine konusmalari ve tartismalariyla gerçeklesen paneller düzenlendi.

Yanısıra, NISI MASA uyesi Avrupalı genc sinemacilar, sinema ve medyadaki sansur uygulamalari ve insan haklari ihlalleri acisindan kendi ulkelerindeki durum hakkinda sunumlar yaptilar. Seminer suresince konuyla ilgili film gosterimleri ve atolye calismalari gerceklestirildi. Etkinlik Ankara Sinema Dernegi (ASD), Belgesel Sinemacılar Birligi (BSD), ODTU Görsel Isitsel Sistemler Arastirma Merkezi (ODTU-GISAM), Ankara Alman Kultur Merkezi - Goethe Institut, Henrich Boll Vakfi ve British Council Ankara’nin katkilariyla gerceklestirildi.

Bundan başka NISI MASA Turkiye, bu yil altincisi duzenlenecek olan NISI MASA Avrupa Kısa Film Senaryo Yarismasi’nin Turkiye ayagini 2004’ten bu yana organize ediyor. Ve gosterimler, sunumlar ve workshop katilimlariyla gerceklesen NISI MASA aginda bulunan diğer Avrupa ulkelerinde duzenlenen etkinliklere katılıyor.

E-mail: turkey@nisimasa.com

No comments: