Tuesday 9 December 2008

NISIMAZINE KARS (Kars, Turkiye, 5-14 Kasim 2008)

NISI MASA Türkiye ve NISI MASA'nın Gezici Festivalle ortaklasa yaptigi bir diger workshop da Nisimazine Kars. Daha once Cannes, Torino, Helsinki Docpoint, Alba, Tahran Cinema Verité, Amsterdam IDFA gibi film ve belgesel festivallerinde de gerceklestirilen Nisimazine film yazarligi atolyesi bu kez Kars’ta gerceklesti.
Turkiye ve Avrupa’dan genc film yazarlari her gun Nisimazine Kars isimli gunluk festival gazetesi hazırladilar. Hazirlanan gazete Kars’ta basildi ve festival konuklarina ucretsiz dagitildi.
Atolye suresince Turkiye ve Avrupa’dan deneyimli film elestirmenleri Rui Tendinha (Portekiz), Peter van Bueren (Hollanda), Mariola Viktor (Polonya), Fırat Yucel ve Senem Aytac (Turkiye) atolye katilimcilari ile hazirlanan gazeteyi degerlendirdi; kendi ulkelerindeki film elestirmenligi uzerine bilgilerin yani sira; kisisel deneyimlerini aktardilar.
Festivalin Kars ayagi boyunca toplam 7 sayi olarak hazırlanan ve festival programindaki filmlere dair inceleme, eleştiri yazılarının bulundugu; festival konuklari ile roportajların yer aldigi Nisimazine Kars’i Gezici Festival’in (www.festivalonwheels.org) ve NISI MASA’nin (http://nisimasa.com/?q=node/285) websitelerinde bulabilirsiniz.

Nisimazine Kars hakkinda diger bilgiler icin:
http://nisimasa.com/?q=node/285
http://nisimasa.com/?q=node/259

NISI MASA Turkiye

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.