Tuesday 9 December 2008

7. NISI MASA Avrupa Kısa Film Senaryo Yarışması Türkiye Jürisi Toplandı

2008 yilinin temasi "Kacis" olarak belirlenen 7. NISI MASA Avrupa Kisa Film Senaryo Yarismasi Turkiye Jurisi 29-30 Agustos tarihlerinde Istanbul'da toplandi. En onemli ozelliklerinden biri genc sinemacilarin genc sinemacilari seciyor oldugu senaryo yarismasina Turkiye'den 120 basvuru gelmisti. Teknik incelemeyi gecen ve jurinin degerlendirmeye aldigi senaryo sayisi ise 80 olarak belirlendi. Bu sayiyla Türkiye bu yil da NISI MASA Avrupa Genclik Sinema Agi icerisinde en yuksek sayida senaryo alan ulke oldu. Bu sebeple de Kasim ayinda Zagrep, Hirvatistan'da yapilacak Avrupa Jurisi'ne 3 senaryo gonderme hakki kazandi.
Iki gun boyunca zorlu gecen toplantilar sonucu juri tarafindan degerlendirilen senaryolardan 3 tanesi Avrupa jurisine gonderilmek uzere secildi. Bu senaryolarimiz:

* "Bacaksizlar", Yazar: Ulku Oktay, Istanbul
* "Pazar Sendromu", Yazar: Onur Cigin, Ankara
* "Sisifos", Yazar: Murat Incedemir, Istanbul

Secilen senaryolar Ingilizce'ye cevrilecek ve Avrupa jurisine gonderilecektir. Avrupa jurisi 18-23 Kasim tarihleri arasinda One Take Film Festival bunyesinde Zagrep, Hirvatistan'da toplanacaktir.

Yarismaya katilan tum senaristlerimize tesekkur ederiz. Secilen senaristlerimize Zagrep'te basarilar dileriz!

NISI MASA Turkiye

Fotograflar: Selma Sevkli, Zeynep Sariaslan (2. fotograf Zeynep'in makinesinden cikti, ama Zeynep de fotografta. Fotografi kim cekti, belli degil :) )

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.