Wednesday 7 May 2008

KAR Atolyesi Filmleri Istanbul Film Festivali'nde!


« Kar » Atolyesi Filmleri Ilk Kez Istanbul’da !

NISI MASA Avrupa Genclik Sinema Agi, 13. Gezici Festival (Ankara Sinema Dernegi), NISI MASA Turkiye ve Kars Belediyesi tarafindan gectigimiz Kasim ayinda Kars’ta gerceklesen « Kar » atolyesinde uretilen filmler ilk kez 27. Uluslararasi Istanbul Film Festivali kapsaminda gosterilecek.

NISI MASA Avrupa Genclik Sinema Agi geçtiğimiz yıl 26. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsaminda « Visions of Istanbul / Istanbul Goruntuleri » atolye calismasi gerceklestirmis, ve atolye suresince yapilan filmler festival esnasinda gosterilmisti. NISI MASA gectigimiz Kasim ayinda da 13. Gezici Festival’in konugu olarak, Kars sehrinde, « Snow / Kar » film yapim atolyesi gerceklestirdi. « Kar » atolyesi kapsaminda, Avrupa’nin cesitli ulkelerinden gelen genc sinemacilar Nobel odullu yazar Orhan Pamuk’un « Kar » romanindan esinlenerek Kars uzerine kisa filmler yaptilar. Katilimcilar Kars’a gelmeden evvel sehri kesfetmek ve sehirde gerceklestirecekleri gorsel-isitsel yaratimlarina katkida bulunmak amaciyla « Kar » romanini okudular. Boylelikle kitabi okuduktan sonra edindikleri Kars izlenimleri ile, sehri tanidiktan sonra olusan fikirlerini karsilastirma ve filmlerini bu yuzlesme uzerine yapma imkani buldular. Atolye ile kisa filmciler Orhan Pamuk’un bu sehre bakisindan nasil etkilendiklerini de filmlerinde gosterdiler. Yalnizca Kars’in mimari dokusu ve fiziksel ozellikleri degil; ayrica sehirde yasayan insanlar ve onlarin hayatlari da filmlere konu oldu.

« Kar » atolyesinde uretilen filmlerden bazilari Mayis 2008’de duzenlenecek 61. Cannes Film Festivali esnasinda Cannes’da gosterilecek.

Gosterim Yeri : Akbank Sanat

Tarih : 18 Nisan 2008 Cuma

Saat : 11.00

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.