Wednesday 12 March 2008

Nisimazine'ler ve Insan Haklari Projesi E-Kitabi Hakkinda

* NISI MASA Avrupa Genclik Sinema Agi her ay Nisimazine isimli bir newsletter yayinliyor. Her ay sinemayla ilgili bir baska konuyu dosya olarak ele alan Nisimazine'lerin Aralik 2007 sayisinda (dosya konusu: sinema uzerine tartismak) Kar Workshopu tanitiliyor, Gulcin ve Zeynep G.'nin kaleme aldigi bir Nisi Masa Turkiye tanitim yazisi bulunuyor. Bunun yani sira Nisi Masa Turkiye'den Volkan, Pinar ve Esra D.'nin 2005 yilinda Ankara'da yapilan Insan Haklari ve Gorsel Kultur bulusmasi uzerine yazilari da bulunuyor.
* Kasim 2005'te Gezici Festival ile paralel olarak yapilan Insan Haklari ve Gorsel Kultur bulusmasi dahilinde gerceklesen panel ve tartismalar bir e-kitapta toplandi. Cok yakinda acik kaynak (open-source) olarak dagitilacak kitabi edinmek istiyorsaniz turkey@nisimasa.com 'a email atabilirsiniz.
* Nisimazine Ocak 2008 sayisinda (dosya konusu: belgesel workshoplari) Esra D.'nin editor yazisi bulunmaktadir.
* Nisimazine Subat 2008 (dosya konusu: Nisi Masa senaryo yarismalari kazananlari) sayisinda Nisi Masa 6. Kisa Film Senaryo Yarismasi Avrupa Jurisi'nde Turkiye'yi temsil eden Volkan'in ayni toplantida Belcika'yi temsil eden Eve-Laure hakkinda portre yazisi bulunmaktadir.
* Nisimazine Mart 2008 (dosya konusu: film arsivciligi) sayisi hazirlandi.
* Aylik Nisimazine'ler haricinde Nisi Masa bazi festivallerle birlikte Nisimazine'ler hazirliyor. Festivallerde uretilen bu Nisimazine'lere katilan kisiler 1 hafta boyunca festival filmlerini izleyip uzerine tartismalar yapiyorlar ve gunluk dergiler hazirliyorlar. 2006 Mayis'ta Cannes (Cannes Film Festivali bunyesinde), 2007 Mayis'inda Cannes ve Kasim'inda Torino (Torino Uluslararasi Film Festivali bunyesinde), 2008 Ocak'inda Helsinki (DocPoint Uluslararasi Belgesel Film Festivali) ve 2008 Mart ayinda Alba'da (Alba Uluslararasi Film Festivali bunyesinde) gerceklestirildi. Nisimazine Helsinki (Sayi 2) projesinde Esra D.'nin Iran yapimi belgesel Trial ve Alba (Sayi 2) projesinde de Gulcin ve Esra D.'nin Yeni Sinemacilar'in yaptigi Takva filmi uzerine inceleme yazilari bulunmaktadir.
Aylik Nisimazine'lere ve Nisimazine Film Gazeteciligi Workshoplarinda uretilen festival dergilerine http://www.nisimasa.com/ adresinden ulasabilirsiniz.


Selamlar,

Nisi Masa Turkiye

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.